segítség

2021.04.20. 17:38

Összefogtak a Dél-Dunántúl megyéi az árván maradt gyerekekért

A Dél-Dunántúl megyéi (Baranya, Somogy és Tolna) közösen hárommillió forintot biztosítanak az Áder János államfő által létrehozott alapítványon keresztül a koronavírus-járvány miatt árván maradt magyar gyermekek megsegítésére – jelentette be Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke kedden, a Biró Norberttel, a Somogy Megyei Önkormányzat elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón Pécsen.

V.S./Bama.hu

– Ismét bizonyítanunk kell azt, hogy a bajban képesek vagyunk az összefogásra, ezért felkerestem a régió megyei közgyűléseinek elnökeit, Biró Norbert és Fehérvári Tamás elnök urakat, és arra kértem őket, hogy csatlakozzanak a Baranya Megyei Önkormányzat kezdeményezéséhez – közölte Őri László.

A Baranya Megyei Közgyűlés elnöke emellett azzal a felhívással élt Magyarország többi megyéje felé, hogy ők is legyenek részesei ennek az összefogásnak, és szintén támogassák legalább egymillió forinttal a köztársasági elnök által létrehozott, árvákat segítő alapítványt.

Fotó: Löffler Péter (DN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában