együttműködés

2021.04.14. 09:00

Polgárőrök segítik a buszsofőröket

A polgárőr szövetség és a Volánbusz együttműködése keretében megyénkben a polgárőrök április 15-től gyakrabban folytatnak ellenőrzést az autóbusz-pályaudvarok környékén.

Harsányi Miklós

Somogyban 85 egyesület 113 településen 2560 regisztrált taggal látja el a szolgálatot.

– Időnként hallani lehet, hogy a buszsofőröket atrocitás éri – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke. – Egyes utasok szidalmazzák a sofőrt, s a vita akár tettlegességig is elfajulhat. A vagyonvédelem is fontos feladat, hiszen a kistelepülésen élő autóbuszvezetők saját falujukban parkolják le éjjelre a járművet, s a gázolaj felkeltheti a tolvajok érdeklődését. Ezzel együtt a pályaudvarok védelmére, tisztaságára is figyelni kell.

A somogyi polgárőrök Kaposvár és Siófok mellett Marcaliban is terveznek ellenőrzést. Poór Gyula azt mondta: a somogyi polgárőrök állják a sarat, sikeresen látták el feladatukat a koronavírus-járvány első hulláma óta, s minden tőlük telhetőt megtettek a helybeliek védelméért. Előreláthatóan Balatonszemesen jön létre 13 önkéntessel a legújabb egyesület, s ez azt jelenti, hogy a Balaton déli partján valamennyi településen működik egy-egy szervezet. Májusban hat helyszínen – többek közt Balatonszentgyörgy, Inke és Pusztaszemes – térségében felszámolják az illegálisan lerakott hulladékot. Az akcióba legalább száz polgárőr és civil segítő kapcsolódik be, s ha lehetőség nyílik rá, az év második felében újabb akciót terveznek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában