Helyi közélet

2021.04.24. 12:00

Rekorder tojás lepte meg a magyaratádi gazdát

Hatalmas tojással örvendeztette meg Magyar Józsefet egyik tyúkja. A szárnyas 13,9 dekagrammos tojást hagyott a fészekben gazdájának.

Koszorus Rita

Rejtély fedi még a magyaratádi tyúkudvarban, hogy melyik tollas fehérnép követte el az óriás-tojást.

Gazdája büszkén számolt be az átlagosnál körülbelül kétszer nagyobb tojás keletkezésének körülményeiről. – Ekkorát még sosem tojtak – mondta Magyar József. – Már többször volt dupla sárgájú tojás, de ez kiemelkedik a többi közül.

Magyar József állítja, hogy semmilyen különleges elbánásban nem részesülnek tyúkjai, éppen csak ugyanúgy tartja őket, mint bárki más. – Kukoricát, búzát és napraforgó pelletet kapnak, egy nagyon kevés tojótáppal keverve – mesélte. Az viszont biztosan közrejátszik a hatalmas tojás létrejöttében, hogy Magyar József tyúkudvarának lakói szabadon kapirgálhatnak az udvaron.

Nem ámítás, ez a tojás valóban 139 gramm súlyú.

- Van három magkakas is – tette hozzá kérdésünkre. Talán a kakasok jelenléte is hozzájárul a tyúkok emelkedett hangulatához s ahhoz, hogy ilyen óriási tojásokat tojjanak.

Magyar József a hatalmas tojást mutatja.

Az már biztos, hogy ezt a hatalmasat együtt fogyasztja el a család rántottaként, erre a célra félre is tették. Feltörés után fog az is kiderülni, hogy vajon mennyi sárgáját rejt a héj.

Magyar József mintegy 35 baromfit gondoz, s szinte minden nap összeszed 30 tojást a fészkekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában