videó

2021.04.28. 18:45

Újra vízre került a felújított katamarán

Vízre tették a felújított Badacsony katamaránt a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) siófoki telephelyén.

Ma. G.

Az 1979-ben épült hajó több mint negyven éve szállítja az utasokat a Balatonon. A katamarán tavaly külső festésen esett át, az idén pedig megújult a belső bútorzata, az ablakokra hőálló üvegfóliákat tettek a szakemberek. A BAHART tájékoztatása szerint a hajó május elsején áll hivatalosan forgalomba, és a Fonyód–Badacsony vonalon közlekedik majd.

A hajózási társaság idén több mint 200 millió forintot fordít a hajóflotta korszerűsítésére, de új járműveket is vízre tesznek majd. A BAHART tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárást, amely eredményesen zárult, ezért idén elkezdhetik gyártani a két 45 méteres kompot és a két 35 méteres katamaránt. A fejlesztés történelmi léptékű, a BAHART szerint ezzel új korszak kezdődhet el a balatoni hajózásban. A következő években megújulnak a kikötők és a révállomások is. A hajózási társaság célja, hogy európai színvonalú szolgáltatást nyújtson utasainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában