Járványügy Somogyban

2021.04.25. 14:00

Vannak, akik hajóra költözve vészelik át a járványhullámokat

Egész évben működött a kikötő a balatonlellei BL Yacht Clubban, ahol szinte sohasem áll meg az élet, mindig van tennivaló a hajók körül. A napokban is lázas munka zajlott a kikötőben, megtisztították a hajókat kívül és belül. Készülnek a szezonra.

Koszorus R.

A létesítmény vezetősége azt tapasztalta, folyamatosan nagy az érdeklődés a hajóhelyek iránt. – Az a tendencia, hogy elképesztő kereslet van vitorláshelyekre és a vitorlásokra – mondta Tóth Balázs, a BL Yacht Club ügyvezetője. – Ott tartunk, hogy gyakorlatilag kihalásos alapon lehet hajóhelyhez jutni a Balatonon. Azt gondolom, alapvetően nem tekinthető luxusnak a vitorlázás, mert van olyan hajó, ami sokkal olcsóbb, mint egy nyaraló a parton. Sokan éppen nyaralóként használják a vitorlásukat, vannak családok, akik ideköltöznek a Balatonra és a hajón töltik szabadidejüket. – A tiltott időszakban, amikor nem sok mindent lehetett csinálni a koronavírus miatt, a hajósaink akkor is tudtak vitorlázni – mondta Tóth Balázs. Hozzátette: ennél jobb érintkezésmentes időtöltést, távol a tömegektől el sem lehet képzelni világjárvány idején.

Az elmúlt esztendő egészen más megvilágításba helyezte az egészségünkről való gondolkodást és a sporthoz való viszonyunkat. A bezártsággal felértékelődött a mozgás és a sport fontossága. Még olyanok is aktívabb életbe kezdtek, akik korábban nem sportoltak semmit. Ehhez az is hozzájárul, hogy a járványhelyzetben fontosabbá vált a tény: a mozgás hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Éppen ezért gondolják sokan, hogy a sportturizmus, azon belül pedig a vitorlázás lehet a pandémia egyik nagy nyertese.

– Nem a vírushoz kötném ezt, de azt gondolom, lényegesen nagyobb a kereslet, mint az elmúlt években – osztotta meg tapasztalatait Tóth Balázs. Úgy véli, az elektromos hajók térnyerése, a Balatonon végbement rohamtempójú minőségi fejlődés hozadéka, hogy egyre népszerűbb a vitorlázás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában