Nyelvórák otthonról

2021.05.22. 11:30

A picik bejönnek, a nagyok inkább online tanulják a nyelveket

Újra nyitva lehetnének, de sok somogyi nyelviskolában inkább folytatódik az online oktatás. Azt tapasztalják, hogy a gimnazisták még óvatosak, a kisebbek viszont szívesen találkoznak újra tanárukkal, nekik hiányoztak a játékos angol nyelvű feladatok és a közösségi nyelvtanulás élménye.

Góz Lilla

– A járvány alatt online oktattam a gyerekeket, május 10-e óta mind az óvodások, mind az általános iskolások visszatértek a tantermekbe, mindössze három tanulóm nem, akiknek a szülei a Covid-osztályon dolgoznak a kórházakban – mondta Császár Judit, a kaposvári PlaySchool Nyelviskola tulajdonosa. Hozzátette: továbbra is népszerű a digitális oktatás, és sokan választják a hibrid nyelvtanulást is. – A szókincsfejlesztő játékokra például kevésbé alkalmas az online tér, fontos a jelenlét – mondta.

Hozzátette: idén a járvány miatt három hónappal később tudott nekiállni a nyári táborok szervezésének. – Csaknem 30 százalékos visszaesést tapasztalok, de bízom benne, hogy ez még javulni fog – sorolta Császár Judit.

Már keresik a nyári nyelvtanfolyamokat Kaposváron

Pfundt Szilvia, a kaposvári Happy End Nyelviskola tulajdonosa elmondta: több nyelviskola vezetőjével is kapcsolatban áll, mindannyian nagyon várták, hogy újra fogadhassák a diákjaikat. – Eleinte megosztotta a tanulókat, ki mennyire vágyott vissza a jelenléti oktatásba a vírustól való félelem miatt – mondta el Pfundt Szilvia. Hozzátette: saját nyelviskolájában egy olyan rendszert alakítottak ki, mely maximálisan alkalmazkodik a jelenlegi helyzethez és a diákok zökkenőmentes nyelvtanulásához. – Ennek a saját fejlesztésű rendszernek köszönhetően működésünk mindvégig biztonságban volt a járvány kezdetétől fogva – tette hozzá. Kiemelte: június végétől minden évben megjelennek azok, akik kizárólag csak a nyári szünetben szeretnének nyelvtanfolyamon részt venni. Ez szerencsére most sincs másként, növekszik az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában