Járványügy Somogyban

2021.05.01. 16:30

A szabadságot is ünnepeljük az idei május elsején

Sűrített hajójáratokkal készültek a május elsejei kiránduló áradatra a Balatonnál, a fürdők is újranyitottak, amint csak lehetett.

Koszorus Rita

Fotó: Nemeth_Levente

Ahogyan arról korábban beszámoltunk négymillió beoltottnál újabb enyhítéseket vezetett be a kormány. Így már kinyithattak május 1-jétől a mozik is, ám megtudtuk: Somogyban későbbre tervezik, hogy újra forogjon a film.

A fürdők viszont kinyitottak, sokan éltek is a lehetőséggel Igalban, ahol a Gyógyfürdő több mint fél éves bezártság után ismét a gyógyító habokba várta a vendégeket.

Visszatértek a vízimádók a Kaposvári Virágfürdőbe is.

Fotó: Muzslay Péter

És szombattól már a Barcsi Gyógyfürdő is újra várja vendégeit.

A hagyományos május elsejei badacsonyi hajózás most sem maradhatott el.

Reggel rendben elindult a járat az északi part irányába a fonyódi kikötőből. Rengetegen álltak sorban a pénztárnál, hogy jegyet váltsanak a Bahart járatára.

 

Gyakrabban járnak a hajók a Balatonon

Május elsején megháromszorozzák a menetrendi hajók indítását Fonyód-Badacsony között a többi naphoz képest, a komp májustól hosszabb üzemidővel közlekedik Szántód-Tihany útvonalon – a Balatoni hajózási Zrt. (BAHART) honlapjának tájékoztatása szerint.Május elsején Fonyód felől 8 és 19 óra, Badacsony felől 9 és 20 óra között óránként indulnak a menetrendi hajók, tette közzé a hajózási társaság.

Májustól már a hét minden napján közlekednek hajók Fonyód-Badacsony és Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalakon, sétahajó járatok pedig Siófok, Balatonfüred és Keszthely kikötőkből. Hétvégenként Balatonmáriafürdő-Balatongyörök-Szigliget-Badacsony útvonalon is járnak menetrendi hajók, valamint Balatonmáriafürdő kikötőből is indul sétahajó.

A komp májustól esténként tovább közlekedik: Szántód felől 6.40-21.20, Tihany felől 7.00-21.40 között 40 percenként indulnak a járatok.

Fonyódon idén először tartottak igazán nagy piacot, ahol most már minden termékkörhöz hozzá lehetett jutni. Ide kattintva megtudhatod, mennyien válogattak a termelők és árusok portékái között!

A kaposvári Csiky Gergely Színház még szombaton nem nyitott, hiszen a teátrum vezetősége óvatos nyitást tervez. Erről bővebben itt írtunk!

Szombaton már a patcai Katica tanyát is látogathatták a családok.

Fotó: Muzslay Péter

Egyelőre csak mérsékelt volt az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában