régen várt megoldás

2021.05.31. 10:00

Betonárok vezeti el a csapadékot Simonfán

Pályázati támogatásból, új belvízelvezető árkokat építenek Simonfán. A beruházás május elején kezdődött, a munka jelentős része a Dózsa György és az Ady Endre utcában zajlik.

Marosi Gábor

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 140 millió forintot nyert a simonfai önkormányzat. – Egy nagyon régi problémánk oldódik meg hamarosan – mondta Bodrog Gábor, a település polgármestere. – Korábban rengeteg gondunk volt a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékkal, mert az árkok nehezen tudták elvezetni. Évente több millió forintot költöttünk arra, hogy tisztán tartsuk az árkokat. Volt olyan év, hogy kétszer is ki kellett pucolni, mert a lerakódott sár és a hordalék miatt nem folyt el rendesen a víz – hangsúlyozta a polgármester.

Bodrog Gábor hozzátette: az árkokat mindenhol kimélyítik, több utcában pedig betonlapokkal burkolják. A futballpályánál lévő régi híd veszélyessé vált, ezért ahelyett egy újat építenek. A kivitelező jól halad a munkával, jelenleg a hídgyűrűket építik be az árkokba. – A zártkerti utcákat is rendbe teszi a vállalkozó – folytatta a polgármester. – A tervek szerint ott csak kikotorják a földárkokat, de ez is elegendő lesz ahhoz, hogy megfelelően elvezesse majd a csapadékot. A településen összegyűlt víz a Zselic-patakba áramlik – mondta Bodrog Gábor.

A település vezetője hozzátette: a beruházás csak a belterületi árkokat érinti, a külterületi vízelvezetők jó állapotúak. A kivitelező várhatóan egy hónap múlva végez a beruházással.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában