megszokott menetrend

2021.05.29. 09:00

Egy év után a pótlóbusz helyett újra vonat zakatol Beleg és Somogyszob között

Újraindult a vonatközlekedés Beleg és Somogyszob között hétfőn, ezért a Dombóvár–Gyékényes vonalon megszűnik az ideiglenes menetrend.

Marosi Gábor

Forrás: Illusztráció

Beleg és Somogyszob között csaknem egy évig közlekedett pótlóbusz, mert Nagyatád térségben tavaly július 25-én rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott le, ezért a Rinya-patak, valamint a mellékágai megáradtak, és alámosták az egyik vasúti hidat.

A települések között az elmúlt hónapokban új, több mint húszméteres hídszerkezet épült, és helyreállították a megrongálódott vasúti pályát is. A szakemberek cölöpözéssel mélyalapozást végeztek azért, hogy a híd még tartósabb legyen, majd elhelyezték az előregyártott vasbeton teherelosztó lemezeket és a töltéslezáró elemeket is. A kivitelezést a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG valósította meg.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint május 17-től, hétfőtől előszezoni menetrend szerint sűrűbben közlekednek a vonatok a Balatonhoz.

Budapest és Keszthely között kétóránként járnak a szerelvények. A Balaton InterCity-járatokon étkező- és első osztályú kocsi is lesz. Az előszezonban a Siófok, Fonyód és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg a vonatok. A fővárosból közvetlenül elérhető lesz Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep és Máriaszőlőtelep is. Az előszezoni menetrend június 19-ig érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában