tréning

2021.05.28. 16:00

Életre kel, aminek figyelmet szentelünk

Farkasok háborúja címmel tartott kommunikációs tréninget Szabó Gábor a SKIK vállalkozóinak csütörtökön.

Turbéki Bernadett

A vállalkozói önbizalom építésének témája a vírushelyzet miatt még aktuálisabb, mint egy éve. Az előadó szerint azonban nemcsak a vállalkozóknak van szükségük az önbizalom erősítésére. – A vírushelyzet adta bizonytalanság, amely egyenlő az önbizalomhiánnyal, még jobban eluralkodott rajtunk – mondta Szabó Gábor, aki szerint nincs szükségünk olyan távoli országokról szóló negatív híradásokat figyelemmel követni, amelyekre nincs ráhatásunk és közvetlenül nem is befolyásolják az életünket.

– Aminek figyelmet szentelünk, életre kel – tette hozzá. – Egy régi indián tanítás szerint két farkas lakik az emberek lelkében: a jó és a rossz. Amelyiket tápláljuk, az győzedelmeskedik tetteinkben. Szabó Gábor felhívta a figyelmet az önállóságra, amelyre a döntéshelyzetekben nagy szerep jut, és azt is hangsúlyozta, hogy mindegy, milyen döntést hozunk, azt ne azért tegyük, mert valaki más tanácsolta nekünk.

– A legfontosabb, hogy saját magunk legyünk a saját mércénk, ne mások sikeréhez akarjunk felnőni – hangsúlyozta. – Egyenlő jogokkal érkezünk a világba, ám mindenki másban tehetséges. Ha ezt megtaláljuk magunkban, akkor válhatunk saját filmünk rendezőjévé is, s akkor, ha előre megírjuk a forgatókönyvet hozzá, amit csak meg kell valósítanunk. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy mi a rend, ami mindenkinek mást jelent. Nekünk azt a fajta rendet kell elfogadni, ami számunkra a legmegfelelőbb. A patikatisztaságot azért már-már túlzásnak tartom – mondta –, a legfontosabb, hogy ne kényszerből tegyük, amit cselekszünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában