beoltatom magam

2021.05.27. 12:05

Enyhítés után jön a tervezés, újraindulhat az Irodalmi Kávéház

Horváth László Árpád, a Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnök-igazgatója alapvetően két okból regisztrált a vakcinára.

Harsányi Miklós

Egyrészt számára családja egészsége, jövője a legfontosabb, s ezért mindent megtesz. Másrészt nemrég egyik közeli barátja meghalt covidban, s az elnök-igazgató úgy érzi, hogy a koronavírus-járvány legyőzésére a lehető legnagyobb átoltottságra van szükség az egész országban.

– A kínai vakcinát kaptam, nem fájt az oltás és semmiféle szövődményt nem észleltem – hangsúlyozta. – A családunkban már szinte 100 százalékos az átoltottság, s ez állítható a baráti körről is.

Horváth László Árpád azt mondta: azoknak a táborához tartozik, akik megbíznak az orvosok tudásában, s ezért már az év elején igényelte az oltást. – Kedvező, hogy a pandémia harmadik hulláma a végéhez közeledik, s újabb enyhítésekről született határozat pünkösdkor, ami alapot teremt a tervezéshez – mondta. – A koronavírus-járvány miatt kétszer – tavaly tavasszal és ősszel – állították le a programokat, most azonban fordulat várható. A tervek szerint az irodalmi kávéház rendezvényeit szeptembertől ismét látogathatják a vendégek és Szakály Sándor előadását október 7-re tűzték ki, aki az 1956-os forradalomról tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában