Giro d'Italia

2021.05.25. 20:05

Gradoban szurkoltak a somogyiak a két magyar bringásnak

Somogyi és zalai bringások szurkoltak Gradoban két magyar kerékpárosnak, akik a világ egyik legrangosabb Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyén vesznek részt.

Góz Lilla

Zsiga Csaba párjával autóba pattant és a fonyódiak nevében látogatta meg Valter Attilát. – Sikerült vele találkoznunk, mikor a bemutatkozó köröket rótta, nagyon örült a támogatásnak és a Fonyód feliratú magyar zászlónak, amit lengettünk neki,megállt és alá is írta a lobogót – mondta el a fonyódi bringás. Hozzátette: rajtuk kívül a nagykanizsai Teker Egyesület, valamint balatoni bringások is szurkoltak a nívós verseny két magyar résztvevőjének Valter Attilának és Dina Mártonak.

– Útközben több magyar jókívánságot is olvastak az aszfaltra írva, de nagyon kell figyelniük, mert szélsőséges az időjárás, hideg esővel és erős széllökésekkel is meg kell küzdeniük, mellette pedig több ezres szintkülönbségekkel is találkoznak – sorolta Zsiga Csaba. A Giro d'Italia a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után, amelyet minden év májusában rendeznek meg.

A bringások három héten keresztül járják be elsősorban Olaszországot és a környező országokat. Az összetett verseny a legfontosabb, az élen álló viseli a Maglia rosát, a rózsaszínű trikót. Minden szakasz idejét mérik, majd ezeket összeadják, aki a legkisebb idővel rendelkezik, az vezet. Idén a 184 kerékpáros indult a versenyen, köztük két magyar, Valter Attila és Dina Márton. Előbbi a 13., míg a másik versenyző a 105. helyen áll jelenleg. A kerékpáros körverseny május 30-án zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában