strandolási

2021.05.29. 19:00

Gyereknapra készülődnek a somogyi fürdők

A hétvégére a legtöbb somogyi strand kinyit, ám a kedvezőtlen időjárás miatt nem számítanak nagy tömegre egyikben sem. A kaposvári Virágfürdőben azonban a szabadtéri medencék csak június 12-ét követően használhatók.

Koszorus Rita

Itt a kánikula, indul a strandszezon Pénteken nyitott ki a Kaposvári Virágfürdő. A dél-dunántúli régió egyik legnépszerűbb strandja idén nyáron olcsóbb és rendkívül kedvező jegyárakkal várja a látogatókat. A somogyi strandok többségél idén sem emeltek árakat.

Fotó: Lang Róbert

A Barcsi Gyógyfürdőben már egy hete a fürdőzők rendelkezésére állnak a szabadtéri medencék, nem lesz ez másként hétvégén sem. – Gyermeknap lévén szombaton és vasárnap a barcsi, 14 év alatti gyerekek ingyen léphetnek be a fürdőbe – mondta érdeklődésünkre Lipics István fürdővezető.

Kiemelte: amennyiben az időjárás engedi, ugrálóvárral is várják a kicsiket. Mi felkészülten várjuk a vendégeket és a jó időt is persze, mert hát az sem ártana ahhoz, hogy legyen forgalom – jegyezte meg Lipics István.

Igalban is nagy örömmel nyitották újra a fürdőt, már csak a vendégsereg hiányzik. – A szabadtéri medencék közül hétvégén a három gyermekmedence várja a kicsiket, akiknek 12 év alatt ingyenes a belépés – mondta Pozsár Sándor, az Igali Gyógyfürdő vezetője. – Május elsején nyitottunk, szerencsére jöttek is sokan, a nagyobb gond az nálunk, hogy hiányoznak a külföldi vendégek.

Egyrészt sokan jönnének Németországból és Európa más tájairól, másrészt az Igalban élő német állampolgárok is megmártóznának már a gyógy­vízben. Ám ők nem léphetnek a fürdőbe, mivel az csak védettségi igazolvánnyal látogatható, ami nekik nincs. A legtöbb fürdőző tisztában van azzal, hogy a belépéshez szükség van az igazolványra, ezért magukkal hozzák vagy az ingyenes applikáció segítségével igazolják magukat. Ugyanakkor sokan próbálkoznak oltottságot igazoló dokumentummal is a vendégek közül, amit viszont nem fogadnak el az üzemeltetők.

A Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdőben is a kisgyermekes családokra gondoltak, amikor a hétvége programját megtervezték. Ott kedvezményes ugrálójegy megváltása mellett lehet használni a légvárt.

 

Csak védettségi igazolvánnyal lehet pancsolni

Sokan érdeklődnek a gyógyfürdőknél, hogy oltási igazolással, vagy anélkül csobbanhatnak -e. A hatályos jogszabályok értelmében kizárólag védettségi igazolvány birtokában, vagy az ingyenesen letölthető applikációval léphetnek a vendégek – és a velük érkező 18 év alattiak – a gyógyfürdők területére. Ennek hiányában nem engedhetik be a létesítmények munkatársai az oda érkező turistákat. A fürdők vezetői arra kérik a vendégeket, betegen semmiképpen se menjenek fürdőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában