fogyasztóvédelem

2021.05.31. 18:23

Hasznos iránytűt adnak a diákok kezébe

Iránytűvel a tudatosabb életért címmel nyert közösen pályázatot a Compass Egyesület és a Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola. Az Információs és Technológiai Minisztérium pályázata révén segítik a diákokat, hogy tudatos fogyasztókká váljanak.

Góz Lilla

A napokban egy piaci sétán vettek részt a tanulók, és egy 25 kérdésből álló kérdőívet kellett megválaszolniuk. – A programnak fontos eleme a tapasztalati tanulás – mondta Eglyné Katona Andrea, a Compass Egyesület elnöke. – A célunk az volt, hogy tapasztalatot, információt szerezzenek a diákok a piac árukínálatáról, a fizetési lehetőségekről, az áruk csomagolásáról, kiszereléséről, áráról, származási helyéről, minőségéről. Kiemelte: feladat volt az is, hogy keressenek olyan termékeket, amelyek a külföldi turisták, vásárlók számára érdekesek lehetnek, esetleg hungarikumnak számítanak, amelyek a hazai ízeket mutatják be.

A program lehetőséget biztosított arra is, hogy az Európai Szolidaritási Testületben részt vevő külföldi önkénteseknek a diákok bemutassák a déli part egyik kuriózumát, a fonyódi piacot. – A fiatalok csoportban dolgoztak, és a tanárok irányított kérdésekkel segítették a munkájukat – tette hozzá Varga Yvette, az oktatási intézmény igazgatóhelyettese. – Sok élménnyel gazdagodtak a séta során. Kiemelte: évek óta azon dolgoznak, hogy a tanulókat felkészítsék arra, hogy vásárlási szempontjaik ne csak saját érdekeikhez kötődjenek, hanem a társadalom érdekeit is vegyék figyelembe a környezettudatosság jegyében. Nagy öröm volt számukra, hogy 2019-ben elnyerték a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában