honvédelem napja

2021.05.21. 15:17

Huszonnégy újonc esküdött fel a haza védelmére Kaposváron

Ünnepélyes katonai eskütétellel zárult csütörtökön a kaposvári Táncsics Laktanyában az április 12-én elkezdődött hathetes alapkiképzés, ahol huszonnégy újoncot avattak.

Koszorus Rita

Forrás: honvédelem.hu

Fotó: Koszorus Rita

A Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred kiképzésének keretében alaki, ABV védelmi, harcászati kiképzésen, általános lőkiképzésen, katonai tereptan és műszaki-robbantási foglalkozáson vettek részt.

A katonai eskütételen, az eskü szövegét Kolozsi Márton közkatona után ismételte a szakasznyi katona. Ünnepi beszédében Bálint Ákos főtörzszászlós, a logisztikai ezred vezénylőzászlósa biztató szavakkal bocsátotta útjukra az esküt tevőket. – Fontos tudniuk, hogy a pályafutásuk során soha nem lesznek egyedül. Önök mostantól a honvédők családjához tartoznak, ahol kiemelkedően fontos szerepe van a csapatmunkának, hiszen egy faladat sikeres végrehajtása minden esetben a jól együttműködő katonákon múlik – hangsúlyozta a főtörzszászlós.

Fotók: honvédelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában