csobbanás

2021.05.20. 14:00

Kint vannak már a vízből a somogyi fürdők

Fél év kényszerszünet után május elején nyitottak ki a somogyi fürdők. Még kevesen lubickolnak a medencékben, a látogatók száma azonban napról napra növekszik, ez köszönhető az oltási igazolványoknak is.

Marosi Gábor

Több tíz, esetenként százmillió forint bevételtől estek el a somogyi fürdők az elmúlt fél évben. A járvány miatt tavaly novembertől május elejéig valamennyi létesítmény zárva volt. Gellért Attila, az Igali Gyógyfürdő marketingvezetője elmondta: most már az összes belső medence és a szaunavilág is üzemel. A külső medencék közül egyelőre a termálvizes és a gyermekmedencéket használhatják a látogatók, de néhány héten belül már az úszó- és az olasz medencét, illetve az óriáscsúszdát is. Gellért Attila kiemelte: az elmúlt háromheti forgalom bizakodásra ad okot, csak múlt vasárnap több mint ötszázan vették igénybe a fürdő valamelyik szolgáltatását. Löffler Zita, a kaposvári Virágfürdő ügyvezetője elmondta: a strand kivételével minden részleg nyitva van náluk, a gyógyászatot, a szauna-wellnesst, az uszodát és az élményfürdőt is használhatják a látogatók. Kiemelte: napról napra emelkedik a látogatók száma, az elmúlt hétvégén már több mint kétszázan fordultak meg náluk. Löffler Zita hozzátette: nehéz időszak volt az elmúlt fél év, de szinte mind a több mint félszáz dolgozót sikerült megtartaniuk.

Barcson sem küldtek el dolgozót. Lipics István, a gyógyfürdő és rekreációs központ vezetője elmondta: önkormányzati segítséggel sikerült megmenteni a munkahelyeket. Hét belső és egy külső élménymedence üzemel, pünkösdre pedig a termált és a gyermekmedencét is megnyitják. Már megjelentek náluk a horvát turisták is.

Csisztapusztán viszont még várni kell a külföldi fürdőzőkre. Kara Barbara, a fürdőt üzemeltető kft. ügyvezetője kiemelte: egyelőre még csak magyar vendégeket fogadtak, de bíznak abban, hogy hamarosan már a német ajkú turisták is élvezhetik szolgáltatásaikat.

Váltás Visontán

Váltás történt a csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő élén. Az eddigi ügyvezető távozott, és már kijelölték az utódját, mondta lapunknak Harasztia Attila csokonyavisontai polgármester, aki szerint nehéz hónapok vannak a fürdő mögött. A járvány és a leállások jelentős nehézségek elé állították a céget, amely likviditását csak önkormányzati és külső források bevonásával tudta biztosítani. Keresve a megoldási lehetőségeket, tárgyaltak több hazai és külföldi befektetővel is a fürdő részleges, vagy teljes értékesítéséről. Ezek a tárgyalások nem jártak eredménnyel, így az önkormányzat teljes tulajdonában maradva vág neki a fürdő az idei szezonnak. A régi ügyvezetővel, Nagy Balázs Lászlóval elégedettek voltak, de új ajánlatot kapott, meg kellett találniuk az utódját. Kuti Balázs elmondta: ugyan a vírus „megtépázta” a csokonyavisontai fürdőt, de a marketing- és idegenforgalmi tapasztalataival a siker reményében lát neki a fejlesztésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában