támogatás

2021.05.13. 11:00

Pályázati forintok segítik a somogyi tűzoltókat

Ismét százmilliókkal támogatják az önkormányzati tűzoltóságokat Somogyban, eszközfejlesztésre fordíthatják a pályázati forintokat.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Lang R.

225 millió forintnyi támogatást ítélt oda BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség önkormányzati tűzoltóságoknak. Ötvennégy önkormányzati tűzoltóság összesen 132,7 millió forintot használhat fel védőeszközökre, tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközökre, EDR rádiókra, valamint a készenlétben tartott tűzoltójármű felújítására.

A pályázati rendszer idei átalakulása miatt első körben a pénzbeli támogatások jóváhagyásáról született döntés, míg a természetbeni támogatások végső elbírálása a beszerzési eljárások után történik. A pályázók ebből az összegből 119 millió 300 ezer forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, valamint nyolc önkormányzati tűzoltóság a járműveik, illetve technikai eszközeik felújítására fordíthat 13 millió 400 ezer forintot.

A kiírt pályázat keretében a balatonboglári, böhönyei, csurgó és kadarkút önkormányzati tűzoltóság mintegy 6 millió 800 ezer forint összértékű támogatással gazdagodott.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában