szorult helyzet

2021.05.15. 13:55

Panelcsapdába estek a madarak

Borzasztó, kísérteties zajok riasztották meg két héttel ezelőtt a Petőfi utca 49-es számú társasház első emeletén lakó olvasónkat. Kinyomozták, hogy egy vergődő galamb szorult a szellőzőbe.

Kovács Gábor

– Először a társasház ke­zelőjét hívtam fel, aztán az állatvédőktől kértem segítséget – mondta olvasónk. – Az állatvédők egyáltalán nem lepődtek meg a történteken.

Rengeteg hasonló esettel keresik meg őket a lakók, felelte érdeklődésünkre Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke, aki arról is beszámolt, hogy sok madár sajnos nem éli túl a kalandot. A szellőzők tele lehetnek kínhalált halt szárnyasok tetemeivel. – Légmentesen nyilván nem lehet lezárni a szellőzőket, de a rácsoknak mindenütt a helyükön kellene lenniük – magyarázta Boncz Edit. – A tetők erősítését is meg kellene mindenütt oldani és ellenőrizni. A panelházaknál mindenütt hasonló a helyzet.

Olvasónknál végül Geibl Krisztián, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület képviselője sikerrel járt, és kiemelte a galambot a szorult helyzetéből. A tetőre nem tudtak kijutni, mert zárva volt, de az üvegajtón át látták, hogy a rács nincs a helyén a szellőzőn. A társasházkezelő azt ígérte, hogy a rácsok visszakerülnek. Pár nap múlva újabb madár esett a szellőzőbe, tapasztalta olvasónk. Megint szólt az állatvédőknek, akik ezúttal öt madarat szedtek ki a szellőzőből. Felhívtuk a Petőfi utcai társasház kezelőjét, ahol az ügykezelő hölgy nekünk is ígéretet tett arra, hogy lezárják a szellőző tetejét, úgy tudta, hogy megy egy vállalkozó és elvégzi a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában