múltidézés

2021.05.23. 14:00

Reneszánsz vacsorát tartottak a négyszáz éves csurgói pincében

Fergeteges néptánccal és látványos lovagi játékkal indult újra a művészeti élet Csurgón. Az utóbbiért az iharosi „Szent László Lovagrend” tagjai, a táncért pedig a Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület táncosai érdemeltek tapsot, akik a nagyatádi Hotel Solar vendégei előtt léptek fel.

Györke J.

Füstös Gábor, a táncosok vezetője elmondta, hogy a közel másfél év után ez az első bemutatkozásuk. A járvány alatt két alkalommal tudtak csak találkozni. A tapsok is mutatták, hogy nem felejtették el a pörgős dél-alföldi táncokat.

Ilia Csaba, a Borlovagrend csurgói nagykövete Csurgó és a csurgói borászat történetéről mesélt a látogatóknak, majd hatféle bort mutatott be és kínálta meg velük a vendégeket, akik közt ott volt Azurák Mihály „borirodalmár” is, aki borokhoz illő verseket, gondolatokat osztott meg. A nagyatádi látogatók reneszánsz vacsorán vettek részt a négyszáz éves csurgói pincében. A házigazdák karikás ostorral várták a vendégeket, a férfiaknak a beugró ostorpattintás volt, amit pár hölgy is teljesített. A pálinka mellé friss lángos is került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában