kellemetlen látogató

2021.05.01. 17:30

Szabadon engedték a liszteknél garázdálkodó peléket

Nem hétköznapi hívatlan vendég okozott meglepetést egy balatoni áruház dolgozóinak. A szürke, szőrős és hosszú farkú látogatót a lisztes raklapoknál fedezték fel a keszthelyi boltban.

veol.hu

Fotó: Sinka Gábor/BFNPI

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) munkatársai kihelyeztek két élvefogó (ketrec) csapdát, hogy befogják a hívatlan vendéget – olvasható honlapjukon. Merthogy a bundás liszteknél garázdálkodó látogató nem más volt, mint egy nagy pele.

Hiába kínáltak fel neki szilvát, diót, a csapdákat elkerülte a szürke rágcsáló. Kedden aztán telefonon jelezte a bolt egyik dolgozója, hogy egy nagy kosár segítségével sikerült megfognia az egyik pelét, miközben átrendezték a raklapokon tárolt liszteszsákokat.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy nem egy pele jár be a boltba, hanem három.

Sinka Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője a befogott nagy pelét (Glis glis) elvitte a természetes élőhelyére, egy a lakott területektől távoli erdőbe, ahol egy idős bükkfa mellett szabadon engedte.

A témáról bővebben ide kattintva olvashatsz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában