ünnep

2021.05.18. 11:55

Száznegyven éves lett a Vöröskereszt

Kerek évfordulót ünnepelnek a segítők, mert 1881 május 16-án alakult meg a Magyar Nemzeti Múzeumban a Vörös-kereszt Férfiegylete, mely másnap a Magyar Országos Segélyező Nőegylettel egyesülve megalapította a Magyar Vöröskereszt elődjét, a Magyar Szent Korona Országai Vörös-Kereszt Egyletét.

K. G.

Az elmúlt 140 év alatt a Magyar Vöröskereszt hazai viszonylatban az egyik legjelentősebb humanitárius és karitatív mozgalommá nőtte ki magát. Többször tevékenyen szerepet vállaltak az országot sújtó háborúk, környezeti katasztrófák és válságok hatásainak enyhítésében. Napjainkban a szervezet legfontosabb feladatai közé tartozik a véradások és az elsősegélynyújtó tanfolyamok, vizsgák szervezése. A somogyi vöröskereszteseket a vasárnapi ünneplés után már várja a munka. Hétfőn négy helyszínen, a Kaposvári Területi Vérellátó Intézetben, a bárdudvarnoki faluházban, a kaposmérői művelődési házban, és Balatonszemesen a Szabadság utca 1-es szám alatt várják az önkéntes véradókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában