Járványügy Somogyban

2021.05.18. 12:00

Szputnyikból már a másodikat várja a kaposvári vállalkozó

Ifj. Somogyvári János vállalkozó túl van a covid-fertőzésen és az első koronavírus elleni vakcina felvételén is. Hamarosan a második Szputnyik oltásért jelentkezik.

Harsányi Miklós

– Légszomj és láz mellett heteken át nagyon fáradékony voltam – mondta. – A fizikai gyengeség nehezen múlik el. Számos ismerősöm is elkapta a fertőzést, s az elmúlt időszakban számomra bizonyossá vált, hogy az oltás biztonságos védekezési lehetőség. Állandóan figyelemmel kísérem a híreket, s fontosnak tartom, hogy a beoltottak száma Magyarországon hamarosan eléri az ötmilliót.

Egészség vagy betegség: manapság szinte minden erről szól. Az 50 éves férfi azt mondta: egészséges életre vágyik, ezért döntött a vakcina felvétele mellett. A koronavírus elleni oltás esélyt adhat arra, hogy újabb szeletet visszakapjunk régebbi életünkből, s a tudatos, fokozatos nyitásnak köszönhetően ismét átélhetjük azokat az élményeket, amelyek már nagyon hiányoznak. Így a családi összejövetelek, a népes baráti bulik és a közösségépítő céges találkozók mellett előbb-utóbb autós kirándulásokon is részt vehetünk. Ifj. Somogyvári János szerint, ha az aktuális járványügyi és egyéb szabályok lehetővé teszik, úgy május 29-én veterán autós túrára hívják az érdeklődőket. Tervek szerint Nagyatádon startol a mezőny, s Gyékényes és Barcs érintésével teszik meg a dél-somogyi utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában