vízen, vízről

2021.06.29. 18:50

A Desedán kovácsolódik össze újra az osztály

Vízi játékok és vizes kísérletek jól megférnek egymással abban a nyári táborban, amelynek a közösségépítés és az új tantárgy játékos bevezetése is a célja. A Zrínyi iskola hatodikosai kedden a Desedán eveztek.

Turbéki Bernadett

– Nagyon sokat nevettünk a vizes luficsata közben – elevenítette fel a tábor első napját Rédling Máté. Hétfőn a vízibombás feladatok durrantak nagyot a gyerekek között, kedden pedig sárkányhajózással növelték a jókedvet.

– A közösség miatt jelentkeztem a táborra, mert az idén keveset voltam együtt az osztálytársaimmal – mondta Pabst Kamilla, miután kiszállt a sárkányhajóból, ahol most tényleg egy irányba kellet húznia az osztálynak.

– Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam, még sosem ültem ilyen hajóban – lelkendezett a hatodikos Szalai Dorka is.

– Szeretjük a vizet és ahogyan látszik, nyáron sem tudunk pihenni. Olyan vizes kísérleteket végzünk, amelyek a környezetvédelemmel kapcsolatosak, megmutatjuk, mit okoz az olaj. A víz veszélyeire is felhívjuk a figyelmet, mint az örvény hatására, hogy miként hat a könnyű, vagy a nehéz tárgyakra. A víz az egyetlen anyag, amely három halmazállapotban létezik a bolygónkon, ezért a körforgását is modellezzük majd – sorolta Harangozó Andrea, a gyerekek leendő fizikatanára. A tábor tematikája megkedvelteti a nebulókkal a jövő évi új tantárgyat, a fizikát, de a gyerekek egyelőre még közös kalandokat remélnek a nyártól.

– A pénteki orfűi kirándulást várom a leginkább – mondta Tornyos Benedek, akinek a karantén alatt hiányoztak az osztálytársai. A karantén miatt szükség van az osztályközösség újraépítésére, ezért a gyerekekkel önismereti és csapatépítő feladatokat is végeztetnek.

– Készítettünk egy fűzfát, aminek a tetejére a jó dolgokat írták, alá pedig azt, ami zavarja őket. nagyon nehezen nyílik meg ez a korosztály, nehezen fejezik ki mondatokban magukat, erre a sajátosságra a karantén is rátett egy lapáttal – mondta a tanárnő, aki szeretné, hogy nyitott, jól kommunikáló gyerekek térjenek vissza szeptemberben az iskolába. Olyanok, akik már a vízről is sokat tudnak.

Videó: Orbán Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában