nyílt nap

2021.06.08. 17:30

A hosszú jövőt tekinthették meg a ruhagyári idősotthon nyílt napján

Nyílt napra várták az érdeklődőket kedd délelőtt az egykori kaposvári ruhagyárból kialakított idősotthonban. A védettségi igazolvánnyal rendelkezők belül is megnézhették az épületet. Sokan már időben elkezdenek gondolkodni az otthonba költözésen, ugyanis tudják, hogy számos helyen várólisták vannak.

Góz Lilla

Volt, aki egyedül, mást a hozzátartozója kísérte el a kaposvári idősotthon nyílt napjára. Sebők József már nem először járt itt.

– Harmadszor jövünk, érleljük a beköltözést a feleségemmel, nagyon tetszenek az apartmanok és úgy vélem így megtartjuk életvitelünket, csak más közegben – mondta el a 79 éves nyugdíjas. Szerinte még hat ilyen otthonra lenne szükség városszerte a lakosság számához mérten. – Ennek az intézménynek nagyon vonzó az elhelyezkedése, minden közel van és a mai kor elvárásainak teljesen megfelel – mondta el Sebők József. Egy másik érdeklődő még nem költözne a közeljövőben, de tájékozódni szeretett volna a körülményekről. – A mi korunkban nem lehet tudni, mit hoz a holnap, valamennyire készülni kell erre – mondta el a 77 éves kaposvári nyugdíjas.

Bunevácz Györgyné kötődik a ruhagyárhoz, ugyanis 1970-ben ez volt az első munkahelye. – Itt kezdtem 51 évvel ezelőtt, a mögöttem lévő épületben volt a készáru raktár, ahol dolgoztam, az otthonban több ismerősöm is lakik és sok jót hallottam tőlük, még kicsit odébb van a beköltözésem, szerencsére jó az egészségem, de nem tudni, mit hoz a sors – mondta el a kaposvári nyugdíjas. A Magyar Pünkösdi Egyház kaposvári idősek otthona tavaly november elején nyitotta meg kapuit, jelenleg tizenkét lakójuk van, a hatvan férőhelyet még nem töltötték fel.

– Az volt a tervünk a nyílt nappal, hogy bemutassuk az intézményünket, valamint ha valamelyik üres szoba megtetszik, már lehet rá jelentkezni, így várakozó státuszba kerül a jelentkező – sorolta Óvári Róbert intézményvezető. Azt tapasztalják egyre nagyobb az igény az idősek ilyen típusú ellátására és hosszúak a várólisták, ezért hozták létre a vótapusztai otthon mellett a kaposvárit. Az egykori ruhagyárban ősszel elkészül a saját konyhájuk és tervezik, hogy a családi bölcsődéjüket jövőre a szomszéd épületben helyezik el, továbbá egy óvodát is kialakítanának itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában