környezetünkért

2021.06.29. 17:00

A Kutyatár lakóin is segíthetünk az aludobozok gyűjtésével

Aludoboz gyűjtőt üzemeltek be a kaposvári nagypiacon kedden délelőtt. Az automatába három héten át lehet bedobálni a sörös és üdítős dobozokat, amely használatával nem csak a környezetünket védjük, hanem a kaposvári Kutyatár Egyesületet is támogatjuk.

Góz Lilla

Több zsáknyi aludobozt hoztak a kaposvári nagypiacra, amelyeket a kedden kihelyezett automatába dobtak bele. A lakosoknak három héten át van lehetőségük arra, hogy a magyar gyártmányú automatába dobják a hulladék üdítős és sörös dobozokat.

– Évente világszerte 250 milliárd aludobozt gyártanak, ezek egymásra rakva olyan hosszú utat alkotnának, hogy elérnénk oda-vissza a Holdig 75-ször – mondta el Vida Péterrel a Returpack Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ezek a hulladékok végtelenszer újrahasznosíthatóak, de hazánkban mindössze 30 százalékuk kerül feldolgozásra. Küldetésüknek tekintik, hogy minél több aludoboz mielőbb visszakerülhessen a boltok polcaira kímélve a környezetet és az újrahasznosítással csökkentsük a szén-dioxid kibocsátást, energiát takarítsunk meg és kíméljük a természeti erőforrásokat.

Kiemelte: egy darab aludoboz újrafeldolgozásával annyi energiát takarítunk meg, amivel egy tévé vagy laptop 3 órán keresztül működtethető.

– Kaposvár a környezettudatosság éllovasa az országban – mondta el köszöntőjében Dér Tamás alpolgármester. Kiemelte: az automatába kerülő dobozok egytől egyig újrahasznosításra kerülnek és minden darab után 3 forintot kap a kaposvári Kutyatár Egyesület.

– Szívügyünk az állatvédelem mellett a környezettünkkel való harmonikus együttélés és nagyon köszönjük, hogy minket segítenek a kampánnyal – sorolta Boncz Edit, az állatvédő szervezet elnöke. Aki több mint kétszáz kutyát és macskát gondoz a menhelyen. Dallos Bogi énekes is csatlakozott a Minden doboz visszajár kampányhoz.

– Évek óta nagyon fontos az életemben a az állat-és környezetvédelem, párommal Petivel voltunk ideiglenes befogadók, szaporítótelep felszámoláson is jártunk és szerintem sok apró lépessel, mint például a szelektív gyűjtéssel sokat tehetünk azért, hogy unokáink is hasonló életszínvonalon élhessék életüket – sorolta az énekesnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában