különleges premier

2021.06.21. 18:44

A múzeumok éjszakáján lesz a kaposvári várról készült kisfilm bemutatója

Hasonló animációs kisfilm még nem készült Kaposvár történelméről, mint amilyen a vár XV. századi, eredeti állapotát a legutóbbi ásatások eredményeinek alapján bemutató mű.

K.G.

A Kaposvár – a láthatatlan erősség című alkotást először hétfőn vetítették le a Rippl-Rónai Múzeumban, ahol megtekintette Szita Károly polgármester is. A nagyközönség a múzeumok éjszakáján, június 26-án láthatja először a filmet, ahol a látogatók a premier után a vár-rekonstrukcióról beszélgethetnek az alkotókkal. A múzeumok éjszakájának további rendezvényeire, gazdag programkínálatára Ábrahám Levente múzeumigazgató, és Őszi Zoltán múzeumpedagógus invitálta az érdeklődőket. A felnőtteknek védettségi igazolvány igen, de maszk nem szükséges a szombati betéréshez.

Szita Károly a várról készült film vetítése előtt arról beszélt, hogy a volt Nostra gabonatároló elhanyagolt területének rendezésére összesen 700 millió forintot fordíthatott a város. A Vár parkra elnevezett terület műszaki átadása június 30-án várható. Az elkészült családi sétaparkot a tervek szerint legkésőbb augusztus 20-án vehetik majd birtokba a kaposváriak. Itt a vár falmaradványa, makettje is megtekinthető lesz. A beruházással eltűnik az éles határvonal a belváros és a cseri városrész között, és folytatódhat a Cser rehabiltációja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában