támogatás

2021.06.24. 18:00

Átalakítják a városi sporttámogatásokat

K. G.

Szerdán este rendkívüli közgyűlésen döntött Kaposvár városa arról, hogyan alakítják át a sporttámogatások rendszerét a jövőben. A következő bajnoki idényben 362,3 millió forinttal támogatja az önkormányzat a kaposvári sportegyesületeket. A somogyi megyeszékhely segíti a legtöbb támogatással a helyi sportot lakosságarányosan a megyei jogú városok közül, mondta Szita Károly polgármester napirend előtti hozzászólásában. Felemás bajnoki év volt a mostani, melyben a női és férfi röplabdaklub hozta az eredményeket, a vízilabdára és a kosárlabdára sem lehetett panasz, ám a Rákóczi FC kiesése az NB II.-ből egyértelmű kudarcot jelentett.

A labdarúgók esetében az a cél, hogy egy kaposvári kötődésű fiatalokból összeállított csapat álljon majd ki a pályára. Az új sporttámogatási rendszerben az önkormányzati támogatás mértéke kettéosztódik, a fele alaptámogatás lesz, a másik fele eredményességi juttatás, melyet a bajnoki helyezés és a nézőszám alapján állítanak össze. Cserébe kötelező elvárásokat fogalmaznak meg Kaposvár népszerűsítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában