óvjuk környezetünket

2021.06.04. 17:09

Az aludobozok újrahasznosítására hívják fel a figyelmet az Aranyparton

Nagyszabású újrahasznosítási kampány indult Európa 16 országának 19 helyszínén, köztük a siófoki Aranyparton. A „European Recycling Tour 2021” címet viselő kampány pénteki balatoni rendezvényén elhangzott, hogy a cél figyelmeztetni az embereket a közterületek tisztán tartására, hiszen ez egy olyan közös érdek, amit csak összefogással lehet megvalósítani.

K. T.

Az Aranyparton pihenők egész hétvégén találkozhatnak azokkal a színes hátizsákot hordó önkéntesekkel, akik az aludobozok visszaváltásának lehetőségét népszerűsítik. A strandokon a nyári időszakban rengeteg alumínium doboz gyűlik össze, amikből nagy tételben keletkezik hulladék, miközben a dobozok újrafeldolgozásával jelentős mennyiségű energiát lehet megtakarítani. – Egy aludoboz újrafeldolgozásával annyi energiát takarítunk meg, amivel egy TV vagy laptop 3 órán keresztül működtethető – derült ki a kampányindító rendezvényen.

Az Aranypartra a rendezvény részeként a kultúra is beköszön a környezetvédelmen keresztül, hiszen aki a Beszédes sétányon jár, kortárs képzőművészek aludoboz-inspirálta műalkotásait is megcsodálhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában