Járványügy Somogyban

2021.06.08. 09:28

Beoltottság lendítheti fel a turizmust

Handó János, a Katica Tanya társtulajdonosa szerint a vendégek hetek óta növekvő száma is arra utal, hogy magas a beoltottak száma.

Harsányi Miklós

A cégvezető túl van az első AstraZenecán, a szennai háziorvosnál június végén jelentkezik a második vakcináért.

– A koronavírus nem válogat az emberek között, a betegségbe világszerte sokan belehaltak – hangsúlyozta. – Az egyik ismerősöm is elhunyt, noha a középkorú férfi fitt volt, rendszeresen sportolt. Egy másik illetőt öt hétig ápoltak a kórházban, akit komolyan megviselt a fertőzés. A járvány kapcsán szerintem két megoldás van: a nyájimmunitás, illetve az oltás további folytatása. Ez lehet a megoldás, nincs köztes út.

Handó János a napi ügyintézés során sem feledkezett meg az ajánlásokról, korábban amit csak lehetett, telefonon, illetve online intézett, s a 1,5 méteres biztonsági távolságot is betartotta. Azt mondta: vállalkozásuk novembertől májusig zárva volt, s a nyitás óta eltelt hetekben fokozatosan nőtt a vendégek száma. A létesítmény egyelőre kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható, s a recepción mindenkitől elkérik a dokumentumot. Handó János szerint a szabályra valamennyi érdeklődő figyelmét időben felhívják. S ezen felül több intézkedés óvja a vendégek egészségét. Az extra takarításon kívül több fertőtlenítőpontot állítottak fel, s már elvitelre is készítenek ételt, amit a látogatók kényelmesen, akár egy padon – távolabb a többi vendégtől – elfogyaszthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában