Járványügy Somogyban

2021.06.11. 09:38

Beteg ugyan nem volt, de szerinte is fontos az oltás

Nem esett át a koronavírus-betegségen, ennek ellenére nagyon fontosnak tartotta, hogy mielőbb regisztráljon az oltásra Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– A közvetlen környezetemből, rokonságból, barátok közül is sokan lettek betegek, többen kerültek kórházba, ahol oxigént kaptak vagy lélegeztetőgépre kerültek, és sajnos volt, akit el is vesztettem – mondta a kancellár.

A regisztráció után bő egy hónappal kapta meg a Pfizer-oltást és egyik vakcina után sem jelentkezett semmilyen mellékhatás nála. Kiemelte, a centrum mind az öt tagintézményének oktatói, pedagógusai fontosnak tartották, hogy felvegyék a vakcinát, az iskolákban dolgozók több mint 90 százaléka beoltatta magát.

– A gyerekek külső képzőhelyeken töltik a gyakorlatot, ők is és mi pedagógusok is nagyobb veszélynek vagyunk kitéve – mondta el Szamosi Lóránt. – Nem látom más módját a járvány megállításának, mint hogy minél többen beoltassák magukat.

 

Somogyban a járvány kezdete óta 28927 fertőzöttet regisztráltak a pénteki adatok alapján. Megyénkben a csütörtökihez képest nem tartanak nyilván új fertőzöttet.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában