fotók és videó!

2021.06.06. 19:00

Görbült a bot és illatozott a kondér a Desedán

Öt kategóriában, csaknem százan neveztek a desedai horgász juniális gyermeknapi horgászversenyre. A pecások a kaposfüredi oldalon, a szőlőhegy alatti partszakaszon próbáltak szerencsét, a legtöbben pedig úgy csalizták fel botjaikat, hogy minél több keszeget és kárászt tudjanak kifogni.

Marosi Gábor

Balogh János jól ismerte a Desedát, már több mint harminc éve pecázik. Tizenkét éves fia, Bálint is jól bánt a felszereléssel, több tenyeres méretű halat is sikerült megakasztania. Kortársa, Tóth-Kiskövi Márton Albert pár stéggel arrébb etetett be. Ottjártunkkor még egyetlen hal sem volt a szákjában, de nem adta fel és egészen a verseny végéig küzdött.

 

A horgászversennyel egy időben ulti partit is szerveztek, a főzőcsapatok kondérjában pedig a különféle finomságok rotyogtak. Balogh István és csapata vadnyúl paprikást főzött, a húst a fűszerek mellett rókagombával és szerecsendiófal ízesítették. Balogh István édesanyja receptje alapján készítette el a nem mindennapi ételt. A Gyertyános Horgász Egyesület csapata is fakanalat ragadt. Sétáné Benked Barbara alkalmi főszakács zselici vaddisznó húsból készített pörköltet, melyet egy igazán különleges hozzávalóval tkemali-val, egy grúz szilvás szósszal ízesített.

A Kaposvári Sporthorgász Egyesület tizedik alkalommal szervezte meg a juniálist, a felnőttek mellett a legkisebbekre is gondoltak. Az óvodások és általános iskolások különböző ügyességi játékokat próbálhattak ki és népszerű volt az ugrálóvár is. Tombolával is készültek a szervezők, melyet úgy állítottak össze, hogy minden szelvény nyerjen. A fődíj egyéves desedai horgászengedély volt. Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke elmondta: soha ennyien nem jelentkeztek még a horgászversenyre, mint idén és a látogatók száma is jóval több volt, mint a korábbi években. Hozzátette: a rendezvény célja, hogy megmutassák, a horgász egyesület nemcsak a pecásokkal, hanem a gyermekes családokkal is törődik.

Lenyűgözték a zsűrit a halfalatkák

A horgászverseny úszós kategóriáját Tisztán Csaba nyerte 4900 grammal. A családit Szalai Gábor és Gregovics Erzsébet 4970-el, a nyílt kategóriában pedig Weing László bizonyult a legjobbnak, több mint nyolc kiló hallal. A gyerekek között Sebestyén Zorka győzött 1400 grammal, az ifjúsági kategóriában Tóth Noémi volt a legeredményesebb valamivel több mint két és fél kilós fogással. A főzőversenyt a Bugaszegi Halfarkasok nyerték meg, a csapat somogyi halfalatkákat készített. A második helyezett Balogh papa csapata, a harmadik a Gyertyános Horgász Egyesület lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában