Járványügy Somogyban

2021.06.10. 09:44

Három hétig birkózott a koronavírussal

Elkapta a betegséget, és három hétig birkózott a koronavírussal Nagy János, a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpont igazgatója. Három antibiotikum–kúrát kapott, mire kigyógyult a kétoldali tüdőgyulladásból.

Turbéki Bernadett

A Kaposvári Egyetem szarvasfarmja Bõszénfán

Fotó: Lang Róbert

– Furcsamód az ízlelés és szaglás elvesztése nálam fordítva működött, felerősödött mindkettő. Intenzívebben éreztem még a vajas kenyér ízét is, és olyan szagokat tapasztaltam meg, amelyeket korábban nem – emlékezett a tünetekre Nagy János, akinek családján robbanásszerűen söpört végig a betegség.

– A feleségem óvónő, ő kapta el először az óvodában, majd én következtem, a lányom, a kis­unokám és a vőm. Az ágazatnál tizenkét kollégám volt beteg. Volt köztük, aki kórházba is került, de mindannyian élünk – mondta a bőszénfai igazgató, aki azóta már a szívet és tüdőt érintő utóvizsgálatokon is túl van.

– Azt mondták, minden leletem olyan, mint ami a koromnak megfelelő. A véremben nagyon magas ellenanyagszintet mértek – árulta el. Háziorvosa azt javasolta, várja ki a három hónapot, és csak azután oltasson. Időpontot még nem kapott, de már kinézte a legmegfelelőbbnek tűnő oltást.

– A Pfizerre gondoltam, mert jókat hallottam róla. Fontosnak tartom, hogy be legyek oltva. A munkám miatt is. Külföldi konferenciára másként nem juthatok el. Az biztos, hogy ez a vírus nem szokványos, mindenkinek másképp reagál rá a szervezete. Egy nálam csupán egy évvel idősebb ismerősöm belehalt, és már a fiatalabb korosztályokat támadja. Amikor az unokám elkapta, az egész család izgult. Nem szeretném újra átélni – mondta Nagy János, aki már várja az oltási behívóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában