Vár a nyár!

2021.06.24. 11:30

Ingyenes táborba várják a gyerekeket Somogyban is

„Vár a nyár!” címmel szervez országszerte ingyenes táborokat a Katolikus Karitász. A gyerekek bentlakásos, napközis, tematikus, fejlesztő, illetve kézműves táborokban vehetnek részt. A Kaposvári Egyházmegyei Karitász harminckét fiatalnak hirdetett ottalvós tábort a június 21-i hétre.

Marosi G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Besze Erika, a Katolikus Karitász sajtóreferense a Somogyi Hírlap megkeresésére elmondta: a Balatonnál Zánkán és Csopakon is üdülnek majd a fiatalok. A visszajelzések alapján az előbbi helyszínen a Kaposvári Egyházmegyéből negyvenheten töltik pihenésüket.

A szervezet tíz hét alatt több mint 3600 gyermeknek és szüleiknek szervez tábort. Az önkéntesek mindenhol színes programmal várják a részvevőket. A kirándulások mellett, kézműves-foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel, a Balatonnál pedig strandolással. A Karitász segítségével százötven gyermek nyaralhat majd az Erzsébet-táborokban is, őszig pedig több mint ezren kapcsolódhatnak ki a családos hétvégéken.

Besze Erika hozzátette, a nyári táborok legfontosabb célja, hogy támogassák azokat a családokat, akiket a koronavírus-járvány az elmúlt időszakban nehéz helyzetbe sodort. A látókörükben élő szülők közül többen elvesztették munkájukat, míg mások tavasszal az éves szabadságukat vették ki azért, hogy segítsék gyermekeiket a digitális oktatásban.

A Karitász táboraiba a plébániai önkéntesek által ismert nehéz helyzetben – sokszor mélyszegénységben – élő családok gyermekei, valamint fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok vehetnek részt. Sokuk számára ez az egyetlen nyaralási lehetőség, és nem ritka, hogy váltóruha nélkül érkeznek az egyhetes táborokba, ezért az önkéntesek igyekeznek az ilyen esetekre is felkészülni.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában