virágok színesítik

2021.06.03. 18:00

Iskolájukat szépítették a kaposfüredi kisdiákok

A Benedek Elek Tagiskola diákjai virágot ültettek csütörtökön délelőtt az intézmény udvarán. A fiúk és lányok lelkesen dolgoztak, a kiscsapat pillanatok alatt újjávarázsolta az épület környékét.

Harsányi Miklós

– Ez a virág a legszebb – mutatott egy másodikos kislány a muskátlira. Petúnia, levendula és sziklakerti növények is díszítik az udvart, s a fűszernövények sem hiányoznak a kertből. Varga János tagintézményvezető örömmel nyugtázta a diákok lelkesedését. Az 1-4 osztályos iskolának 54 tanulója van, s nagy figyelmet szentelnek a környezettudatos oktatásra. A diákönkormányzat szervezte az ültetést, s a szülői közösség biztosította a palántákat.

– Az iskolában tanultakat jól kiegészíti a virágültetés – mondta. – Szerintem hasznos, hogy a gyerekek gyakorlati tapasztalatot szereznek, s az élmény kedvet, lendületet adhat a további munkához. A zöld, környezettudatos szemlélet alapjaival érdemes időben megismerkedni. A diákok közösen dolgoztak, segítették egymást, ami ugyancsak fontos. S a csapat később a növények gondozásába is bekapcsolódik. Úgy tervezzük, hogy jövőre tovább folytatjuk az udvar szépítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában