ízőrzők

2021.06.09. 09:00

Kamerák előtt készült a fácános hústál

A Duna Televízió Ízőrzők műsorának stábja forgatott Nagybajomban. A helyi Értékőr Bizottság tagjai jellegzetes hazai ételeket készítettek el a kamerák előtt, és bemutatták a település legfontosabb értékeit, a templomaikat, a helytörténeti múzeumot, és az Ötös-Hárs halastót is.

Andricz Gabriella

– A járvány második hulláma előtt vettük fel a kapcsolatot az Ízőrzőkkel, akik egy családi vállalkozásként készítik a műsoraikat. Nagy megtiszteltetés ért bennünket, hogy idén először hozzánk látogattak el – mondta el Ballér Jánosné, az Értékőr Bizottság tagja. – Fontosnak tartottuk, hogy bemutassuk a templomainkat és a múzeumot, de a természeti értékeinkre is büszkék vagyunk, ezért arra gondoltunk, hogy a halastó partján is készítünk finomságokat – mondta el a szervező. A kamerák előtt készült el a tóparton a fácános hústál Herceg Imre kezei között, illetve tökmagolajos lila hagymával körített halfalatkák kerültek a tányérokra. Az Értékőrök tagjai a két forgatási nap alatt készítettek még kolbászos tésztalevest, töltött húst és desszertként habrolót, amelyet Németh Éva És Táskai Istvánné tálalt. Mivel a kisfilm szeptemberben kerül adásba, ezért egy kukoricakobzási jelenetet is rögtönöztek, amelyben somogyi népdalokat énekeltek a tagokkal.

A filmben Pirka Mátyás polgármester is megszólal, a helytörténeti gyűjteményt pedig Rázsits Veronika mutatja be, az Ötös-Hárs víztározót Szabó János, a templomokról Szabó Roland és Tisza Mónika beszél. – Nem feledkeztünk el arról sem, hogy Gyergyai Albert is településünk szülötte, ezért az Anyám meg a falum című kötetből is hallható lesz egy kis részlet a filmben Major Tibor tolmácsolásában – tette hozzá Ballér Jánosné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában