elismerés

2021.06.10. 09:52

Kiváló tanulóit díjazta a Siófoki Szakképzési Centrum

Évek óta hagyomány már, hogy kiváló tanulóit és tanárait díjazza a Siófoki Szakképzési Centrum vezetése. Első alkalommal még Somogyi TISZK-ként 2009-ben adták át a Kiváló Tanuló és Kiváló Tanár díjakat, a szerda dél­előtti balatonmáriai ünnepségen pedig szakmai partnercégek munkáját is elismerték.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A Siófoki Szakképzési Centrum olyan tanulók munkáját köszönte meg, akik országos versenyeken értek el előkelő helyezéseket, illetve azon oktatók tevékenységét, akik felkészítették a tanulókat. – Nagy öröm számomra, hogy díjazták a tanulmányi munkámat, a legnagyobb sikert talán a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyen értem el, ahol sikerült érmet szereznem – mondta el Tóth Csenge, a SSZC Mathiász János Technikum és Gimnázium tizenegyedikes, ügyvitel szakos tanulója, aki az iskola után egyetemen folytatná tanulmányait.

Bacskay Vanda kilenc éve tanít a Marcali Szakképző Iskolában német nyelvet. – Egyszer megálmodtam, hogy itt fogok dolgozni, és be is jött – mondta a díjazott pedagógus. – Nagyon örültem, hogy végre visszatérhettem az online oktatásból a tanterembe. Számomra az a legnagyobb öröm, amikor egy gyengébb képességű diáknál fejlődést érek el és a megszerzett tudással boldogulni tud idegen nyelven.

Idén először a szakmai partnereket is díjazták. Megköszönték a DRV Zrt.-nek, Csapody Balázsnak és a Kistücsök Étterem csapatának, valamint a Ziehl-Abegg Kft.-nek, hogy évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a duális képzés támogatásában. Utóbbi marcali vállalattal a centrum stratégiai megállapodást is kötött az ünnepségen. – Olyan élő kapcsolat van az iskolák és a vállalatok között, amely partnerség révén nevelik az utánpótlást a piaci igényeket figyelembe véve – mondta el köszöntőjében Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője.

Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja pedig az ünnepségen jelentette be, hogy kedden kapták az örömhírt: 280 millió forintot nyertek ágazati képzőközpontok kialakítására, így még modernebb környezetet tudnak a diákoknak kialakítani. – Aranyigazság, hogy tanulók nélkül nincs iskola, küzdünk is érte, hogy minél több fiatal megtalálja itt számításait – emelte ki Szamosi Lóránt. – Örülünk, hogy idén tizenhárom százalékkal többen jelentkeztek hozzánk.

Horváth Péter, a szakképzési centrum főigazgatója pedig az iskolák és partnercégek közös munkáját hangsúlyozta az ünnepségen, amelynek köszönhetően kiváló szakembereket tudnak képezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában