Minden napra Balaton

2021.06.17. 11:01

Kovács Emőke a Művészeti Akadémia ösztöndíjasa lett

Kihirdették a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) művészeti ösztöndíj pályázatának száz új nyertesét. A kaposvári származású Kovács Emőke történész is a sikeres pályázók között van.

Sonline

Kovács Emőke két évtizede kutatja többek között a Balaton történetét. Több kötet szerzőjeként, számos publikáció jegyzőjeként a saját elmondása szerint legfontosabb küldetése a magyar kultúra népszerűsítése, megfelelő, hiteles módon történő átadása.

Idén sokszoros túljelentkezés mellett rekordszámú, közel 1600 művész vett részt a hároméves művészeti alkotómunkát támogató pályázaton, amelyet immár negyedik alkalommal hirdettek meg. A száz nyertes a projekt lebonyolítójától, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettől folyamatos mentorálást, valamint publikálási és bemutatkozási lehetőséget kapnak, továbbá rendszeres szakmai találkozón vesznek részt, amelyen beszámolhatnak az addig elért eredményeikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában