somogy

2021.06.06. 11:00

Börtönbe küldik a szemetelőket

Több mint 9 millió forint támogatást nyert a Sefag Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. A Tisztítsuk meg az Országot Program keretében tavaly ősztől május végéig 14 helyszínen, közel 150 köbméter illegális hulladékot szállítottak el, valamint 18 helyszínen kamera- és sorompórendszert alakítottak ki a somogyi erdőben.

G. L.

20210501 Gyõr Te szedd szemét nevû közösségi szemétszedési akció Marcalvárosban, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A társaság kiemelt feladatának tekinti, hogy illetékességi területüket tisztán tartsák, mert az ott élő vadállomány életét is veszélyezteti a szemét. Azt tapasztalják, hogy a hulladék szinte folyamatosan újratermelődik. Aki 1000 kilót vagy 10 köbmétert meghaladó hulladékot helyez el illegálisan, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet abban az esetben, ha valaki veszélyes hulladékot, különösen jelentős mennyiségű hulladékot helyez el illegálisan, vagy visszaesőként követi el a bűncselekményt.

Rendelkezésre áll a HulladékRadar applikáció is, amellyel bárki bejelentheti, amennyiben valahol illegálisan elhelyezett hulladékot észlel.

A kaposvári hulladék­udvarban ingyenesen adható le a lakossági hulladék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában