oltottak nyara

2021.06.14. 09:00

Megfelezte a fürdő forgalmát, hogy csak beoltottak jöhetnek

A szombatra berobbant nyár ellenére nem volt tumultus a kaposvári Virágfürdőben. A korábbi évek hasonló időszakához képest jóval kevesebben váltottak belépőjegyet. A szabadtéri medencék egyébként péntektől használhatók, egyelőre védettségi igazolványhoz kötötten. Emiatt a törzsvendégeik egy része még nem jöhetett.

Turbéki Bernadett

Pénteken százhúsz tagú gyermekcsoport volt a kaposvári Virágfürdő első vendége. – A gyerekek versengve igyekeztek a strandra: jól látszott, mennyire élvezik a karatén időszak utáni kiszabadulást – mondta lapunknak Simon Ildikó, üzemeltetési koordinátor. – A vendégek az első három napon nagyon fegyelmezetten vették tudomásul, hogy a központi intézkedéseknek megfelelően csupán a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudjuk fogadni, nem is próbálkoztak anélkül – tette hozzá.

Szombaton bőven akadt napozóágy és igényhez mérten hely a napon, vagy az árnyékban a kaposvári Virágfürdő területén. Akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, távol maradtak, vagy inkább a Balatont választották.

– Pontosan azért oltattam be magam, hogy jöhessek strandolni – mondta Tamás Máté, aki egy négyfős baráti társasággal érkezett. A strand négy méter mély ugrómedencéjében bombáztak, valamint a csúszdát hódították meg, ahogy a Komlóról érkezett Illés Levente is, aki – mint kiderült – havonta két–három alkalommal jár Kaposvárra strandolni.

– Szintén az efféle szórakozás miatt oltattam be magam, valamint a kézilabda miatt – árulta el a sárga csúszda bajnoka, aki egy különleges csúszási technikával kápráztatott el bennünket.

Leginkább a gyermekmedence volt népszerű, a hétvégén elsősorban a kisgyermekes családok érezték meg a Virágfürdő „paradicsomi” hangulatát.

– Nagyon vártuk, hogy jöhessünk – mondta Szabó Erik, aki feleségével és két gyermekével érkezett Mázáról, Baranya és Tolna határáról. A házaspár elmondta: évente két-három alkalommal látogatnak el Kaposvárra, csakis a fürdő miatt.

– Jó a gyerekmedence és a csúszdák is, igazán megéri eljönni Kaposvárra. A betegség eddig elkerült, nem félünk, minden óvintézkedést betartunk – tette hozzá a feleség, miközben az ötéves Edvárd és a kétéves Bella már a medence vizét fürkészték.

Palka Renáta Kiskorpádról érkezett, és a medencéből figyelte kislánya tevékenységét. – Nagyon élvezzük, hogy nincs tömeg, zsúfolt helyekre úgysem mennénk. Nem vagyok Balaton-párti, nem szeretem a tavakat. Szeretem látni, mi van a víz alatt, és a szabadstrandok ott is zsúfoltak – mondta az édesanya, aki Kaposváron dolgozik, és minden nyáron kéthetente meglepi a kislányát egy nappal a Virágfürdőn.

A kaposvári fürdőben nem változtattak a tavalyi árakon, és minden létesítmény látogatható a Virágfürdő szabadtéri strandján. Fejlesztették a vízkezelési technikát, a fürdő környezete pedig amellett, hogy megújult, parkolóhelyekkel bővült. Ezen kívül a Béla király utcáról is megközelíthetővé vált az elmúlt időszakban. Minden medence üzemel, és a korábban megszokott szolgáltatások is elérhetők a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. A fürdő nyáron táboroknak is helyszínt ad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában