videó

2021.06.10. 10:09

Megfordult a felhajtón, a közutasok végignézték

Azt minden autósnak megtanítják a KRESZ tanfolyamon, hogy az autópályán nem szabad megfordulni, dacára ennek mindig akadnak vakmerő póbálkozók. Ez történt múlt pénteken Balatonvilágos közelében is.

Sonline

Fotó: Koszorus Rita

Az M7-es autópálya balatonvilágosi csomópontjának Budapest felé vezető felhajtóágán – pont a Magyar Közút mérnökségével szemben – egy utánfutós jármű meggondolta magát és teljesen szabálytalanul megfordult, majd a menetiránnyal szemben, forgalomtól elzárt területeken áthaladva tért vissza a 71-es számú főútra.

 

" data-instgrm-version="13">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az autós vélhetően eltévesztette az irányt és nem a Budapest, hanem a Siófok felé vezető oldalra szeretett volna felhajtani. A Magyar Közút szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írta, szerencsére még nem a főpályán gondolta meg magát a sofőr, de így is balesetveszélyes szituációkat okozott. – A hasonló esetek elkerülése érdekében hangsúlyozzuk: ne essenek pánikba az autósok, ha elnéznek egy felhajtót vagy kijáratot, a hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűn vannak komplex csomópontok, ahol biztonságosan le tudnak térni a pályáról és a megfelelő irányba át tudnak menni – hangsúlyozta a társaság. Korábban a témában már indított Magyar Közút egy mini kampányt „Ne ess pánikba” címmel, melyben további hasznos információhoz juthatnak a közlekedők, ha hasonló helyzetbe kerülnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában