egészségünkért

2021.06.02. 16:00

Minilabort vesz a kórház a Richter adományából

Június 12-én a kaposvári Kossuth tér ad helyszínt a Richter Egészségváros programnak. Az országos rendezvénysorozat 2009-ben indult útjára, és első alkalommal mindjárt a somogyi megyeszékhelyen.

K.G.

Azóta 79 városban, több mint 189 ezer résztvevővel több mint 183 ezer egészségügyi szűrést bonyolítottak le, és 404 millió forint adományt gyűjtöttek a magyar egészségügy részére. Kaposváron a város vezetése és a kórház összefog a lakossággal az egészségre nevelés és a megelőzés érdekében, foglalták össze a Richter Gedeon Nyrt. szakemberei a rendezvény célját a szerdai beharangozójukon. A gyógyszergyártó cég 3,5 millió forint adományt ajánlott fel a Kaposi Mór Oktató Kórháznak, és ezt az alapadományt a résztvevők növelni tudják, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Tehát minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

A sajtótájékoztatón Dér Tamás alpolgármester elmondta, hogy az a cél, hogy 2030-ra az egyik legegészségesebb magyar város legyen Kaposvár, és ehhez a több mozgáson kívül az egészséges életmód népszerűsítésére is szükség van. Héra Eszter, a kórház ápolási igazgatója kiemelte, hogy az adományból egy mobil szűrőlabort szeretne venni a kórház, ami 41 fajta vérvizsgálatra alkalmas. A Richter Egészségváros programjain az online aktivitásért is jár adománypont, és a kaposvári rendezvényen védettségi igazolvány nem szükséges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában