kezdeményezés

2021.06.25. 13:30

Modernebbé tennék az oktatást Kaposváron

Hagyományteremtő szándékkal indított nemrégiben kaposvári általános iskolák informatikai fejlesztését célzó pályázatot egy kaposvári cég.

Gy. Zs.

Forrás: Shutterstock

A Precognox Kft. kezdésként 150 ezer forinttal támogatta a Modernebb eszközök, modernebb oktatás névre keresztelt kezdeményezést, melyhez más vállalkozások, akár magánszemélyek felajánlásait várták.

Jóföldi Endre, a cég ügyvezetője kérdésünkre elmondta: az eredeti elképzeléssel ellentétben nem egy, hanem két iskola támogatása mellett döntöttek nemrég. Ennek köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája részesülhet majd az összegyűlő támogatásból, azaz ők az idei évi pályázat nyertesei.

A két intézmény által választott oktatást támogató informatikai eszközök összértéke 715 ezer forint. Többek, főként vállalkozások felajánlásainak köszönhetően már csaknem félmillió forintnál járt az összeg cikkünk írásakor, így mintegy 250 ezer forint hiányzik, ennyit szeretnének még összegyűjteni a cél eléréséhez.

Jóföldi Endre lapunknak többek között azt is elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően modernebb lehetőségekkel, korszerűbb informatikai eszközökön folytatódhasson az oktatás a következő tanévtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában