a jövő szakemberei

2021.06.17. 08:30

Nemzetközi együttműködés segíti a Kaposvári Szakképzési Centrum diákjait

A mechatronika hihetetlenül kapós szakma lett, a munkaadók sorban állnak a végzős diákokért – hangzott el azon a szerdai rendezvényen, amelyen a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) és a Festo nemzetközi ipari automatizálási vállalat vezetői együttműködési megállapodást írtak alá a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikumában.

K. G.

A családi vállalkozásból kinőtt német Festo piacvezető az ipari automatizálás és a műszaki oktatás terén. Húszezer embernek adnak munkát 50 országban. A világ, ami most jön, a digitalizációról és a mesterséges intelligenciáról szól majd, jelentette ki Szövényi-Lux Márton, a Festo ügyvezetője.

A célok közösek, és most új elemekkel bővülhet az együttműködés, tárta fel Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója. A vállalat segítséget nyújthat versenyeken induló diákok felkészítésében, az oktatók továbbképzésében. Szakmai tanácsokat adnak és előadásokat tartanak, pályaorientációs tevékenységet folytatnak a tanulók között, gyárlátogatásokat szerveznek. Az ipari automatizálás elméleti és gyakorlati hátterét biztosítva hozzájárulnak a regionális szakképzés versenyképességének növeléséhez. A megállapodást a KSZC részéről Csiba Ágota kancellár és Weimann Gáborné főigazgató írta alá a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a duális szakképzésben részt vevő kaposvári cégek képviselőinek jelenlétében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában