lehetőség

2021.06.04. 18:00

Ösztöndíjat is biztosít a Közút a hallgatóknak

Megállapodást kötött a Magyar Közút, valamint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), melynek célja, hogy az egyetem még inkább gyakorlatorientált alap- és mesterképzést biztosítson hallgatóinak.

Harsányi Miklós

Gyuricza Csaba rektor és Szilvai József Attila, a társaság vezérigazgatója írta alá a megállapodást.

– A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a gyakorlat­orientált duális képzésre, ennek köszönhetően egyre több fiatal szakember csatlakozhatott a társasághoz – derült ki az egyetem tájékoztatójából.

A Közút az együttműködés alapján vállalja, hogy az ösztöndíj-lehetőség mellett biztosítja a megfelelő szakmai gyakorlatot, különböző kutatás-fejlesztési-innovációs projektekbe is bevonja a MATE-hallgatókat, s mentorok együttműködésével vállalati oldalról is segíti a szakdolgozatok elkészítését.

A fiatal szakemberek így könnyebben találnak végzettségüknek megfelelő munkahelyet, mert az őket foglalkoztató vállalatok szívesen látják munkavállalóik között a saját igényeik alapján képzett, saját technológiáikat és munkahelyi elvárásaikat ismerő szakembereket.

– Az együttműködésnek köszönhetően az egyetem figyelemmel kísérheti a munkaerőpiaci igényeket – közölték.

– S erre alapozva alakítja ki, illetve módosítja képzéseit annak érdekében, hogy hallgatói a munkaerőpiac által igényelt naprakész tudással rendelkezzenek. Az egyetem továbbá aktív szerepet vállal a Magyar Közút foglalkoztatottjainak szakmai továbbképzésében, s abban, hogy hallgatói megfelelő mennyiségű és minőségű információhoz jussanak a társaság tevékenységéről. Harsányi Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában