off road

2021.06.13. 20:00

Súlyos baleset nélkül megúszták a babodi porfelhőben

Csütörtökön már messziről látszott, hogy nem hétköznapi esemény készül a somogybabodi Off Road pályán. A porfelhő, amelyet a terepjárók kavartak ugyanis annak a jele volt, hogy ismét próbára teszik magukat és gépeiket a sárdagonya szerelmesei.

Turbéki Bernadett

Több mint háromszázan neveztek a hétvégi versenyre, amelyet sikerült súlyos baleset nélkül megúszniuk a versenyzőknek és a közönségnek egyaránt.

– Mindenkinek megvan minden ujja, és ez az, ami ilyen versenyeknek mércéje lehet, a biztonság. Annak ellenére, hogy a szokásosnál 30–35 százalékkal többen vettek részt a rendezvényen, a fegyelmezettség volt jellemző a közönségre. Ehhez hozzájárult az az intézkedésünk, hogy a járványhelyzet miatt a helyszín biztosításához szükséges létszámot duplájára növeltük – foglalta össze Klausmann Viktor, a rendezvény kommunikációs igazgatója, aki kiemelte a drónok szerepét a biztonságtechnikában.

– Folyamatosan figyeltük a kempinget, az útvonalakat, és azt, nehogy valahol lángra kapjon valami.

 

Az első „vírusvilágháború” utáni szabad nyár első szabad rendezvényén vagyunk túl. Jó volt találkozni a srácokkal, akiken a felszabadulás érzését tapasztalhattuk meg – tette hozzá a képernyőről közismert televíziós személyiség.

– Az időjárás kegyes volt hozzánk, mert nem zuhogott három napig folyamatosan az eső, ám a szálló port is el kell tudni viselni. A versennyel kapcsolatos legnehezebb pillanat az volt, amikor egy elektromos tápegység megadta magát, ami miatt fél napi szerelés kellett ahhoz, hogy Somogybabodon is újra áram legyen – tájékoztatott Klausmann Viktor, aki felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy túl sok elektromos holmit ne működtessenek legközelebb a rendezvényen.

Technikai fejlődésen esett át a dagonyázás

Míg húsz évvel ezelőtt a levetett katonai harcjárműveket zúzták a résztvevők, addig napjainkban ezek az egykori járgányok már megbecsült, felújított Old Timerekként léptek fel Somogybabodon. Hosszú évek munkájával újították fel, majd teszt alá vetették őket. Sokmilliós társaik mellett a quadozók is megjelentek a versenyen, saját kategóriát teremtve a küzdelemben. A szervezők szerint a technikai fejlődés nyomon követhető a terepjáróversenyen, úgy érzik, egy új szintre lépett feljebb a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában