állati cukiság

2021.06.01. 13:50

Szolgálati nyakörvet kapott Sanyi, a tűzoltómacska

Szolgálati nyakörvet kapott Sanyi, a tűzoltómacska a kaposvári ember bajtársaktól.

Góz Lilla

A mára egészségessé fejlődött cirmos cica tavaly nyár végén kóborolt az utcákon, lefogyva, élelem után kutatva vetődött a kaposvári laktanya területére. A tűzoltók természetesen azonnal finomságokkal kedveskedtek neki, s hamar belopta magát az itt dolgozó katasztrófavédők szívébe. Minden nap más-más szolgálatban lévő tűzoltótól kap elemózsiát.

Mint megtudtuk, a májas macskakonzerv az egyik kedvenc csemegéje. Azóta Sanyira keresztelt macskát ivartalanították, sőt, egy házikót is kapott, amelyet az egyik kéményseprő-mester, Bálint Tibor készített számára.

Ahogy lenni szokott a macskaféléknél, kedvenc időtöltése a falevelek kergetése, a fára mászás, de a napi szunyókálási időt is mindig betartja. Területét féltve őrzi, a madaraktól. A kis kedvenc számára a munka is fontos, a reggeli váltáskor mindig jelen van a szertárban, s miután leellenőrizte a tűzoltókat, megnézi a kéményseprőket is.

A közelmúltban kapott egy piros színű nyakörvet a nevével és egy elérhetőséggel, ha mégis elkóborolna, mindenki tudja, hogy ő Sanyi, a tűzoltómacska.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában