Járványügy Somogyban

2021.06.16. 08:15

Szputnyik adja a biztonságot a nyaraláshoz

Illyés András, a Központi Statisztikai Hivatal nyugalmazott demográfusa a Szputnyik V-t kapta. A 74 éves férfi március közepén már túl volt a második oltáson, így családjával nyugodtan készül a nyárra.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

– Az élettársam, s a gyermekeimen kívül a 24 éves unokám is megkapta már az oltást, akárcsak az ismerőseim többsége – mondta. – Azért regisztráltam, mert hiszek a virológusoknak, az orvosoknak, s azt vallom, hogy a vakcina oldja meg a súlyos problémát. Azoknak viszont nem hiszek, akik ellenzik a védőoltást.

Illyés András hangsúlyozta: a Magyarországon forgalomban lévő bármelyik oltóanyagot elfogadta volna. Már hónapokkal ezelőtt is egyetértett azzal, hogy az ország keleti vakcinát is rendelt, ezzel hazánk számos uniós országgal szemben előnybe került. Lényegesnek nevezte, hogy minél előbb beinduljon a gazdaság, legyenek új munkahelyek, visszatérjen minden a régi kerékvágásba, s megtaláljuk újból önmagunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában