karnyújtásnyira a segítség

2021.07.02. 18:00

A somogyi véradók a vakációban is segítenek

Lapunk véradását tartották péntek délután a Kapos Hotelben.

Harsányi Miklós

Húszan fogadták el meghívásunkat, főképp munkából érkező fiatalok, és középkorúak jelentkeztek. A szervezők továbbra is nagy figyelmet fordítottak a biztonsági előírásokra.

– Maszk használat kötelező – tábla figyelmeztetett a szabályra. A bejáratnál a már megszokott testhőmérséklet-mérés sem maradt el, 37,5 Celsius fok felett nem lehetett belépni a helyiségbe. A vöröskereszt dolgozói régi ismerősként üdvözölték Szabó Józsefet: az 50 éves kaposvári férfi 49. alkalommal jelent meg a véradáson.

– Öröm vért adni – mondta. – S az különösen kellemes érzés, amikor később hivatalos SMS-ben közlik, hogy a tőlem levett vért kiszállították az egyik kórházba. Lassan 20 éve jelentkeztem először véradásra és azóta rendszeresen eljövök. Ritka, AB-negatív vércsoportom van, s szerintem aki csak teheti, az menjen és segítsen. Nem fáj a beavatkozás és az egész eljárás maximum fél órát vesz igénybe. Szerintem ennyi ideje mindenkinek lehet, pláne akkor, ha ilyen fontos ügyről van szó. Ez fokozottan lényeges most, amikor nyakunkon a vakáció, s aki teheti, nyaralni megy.

Hujber Tamás, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa azt mondta: júniusban közel 30 véradást szerveztek Somogyban, s a következő hetekben, hónapokban is folytatják a munkát. Az előre ütemezett, helyi kitelepüléseken kívül jelen lesznek a nagyobb rendezvényeken, így többek közt a Balaton-átúszáson, a vései kovácstalálkozón és a balatonboglári bornapokról sem hiányoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában