galéria

2021.07.11. 11:39

Minden eddigi rekordot megdöntött az idei Balaton-átevezés

Ebben az évben Zamárdi adott otthont az egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Red Bull Balaton-átevezésnek. A szervező elmondták a régi fonyódi kutyás strandot kinőtte a rendezvény, de úgy tűnik, most hosszú időre megtalálták helyüket.

Barkóczy László

Fotó: NemA

A rendezvény több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, ám egy szabály sosem változott. Csak emberi erővel hajtott vízi járművel indulhattak el szombaton a versenyzők. Az ország minden tájáról érkeztek a vízisport szerelmesei a Zamárdi szabadstrandra, hogy teljesítsék a nyolc kilométeres Zamárdi – Tihany – Zamárdi távot.

– Nagy öröm nekünk, hogy több mint 4600-an gondolták ma úgy, elindulnak a versenyünkön – mondta el Berényi Péter, a Magyar Kajak-kenu Szövetség Szervezési és marketing igazgatója, az esemény főszervezője. – Zamárdi abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Aki már eljutott a partra, láthatta, mennyire más körülmények várták őket.

 

És valóban: a korábbi években megszokott két úszóstég helyett ettől az évtől már négy stégről rajtolhattak a versenyzők. A fegyelmen még van mit javítani, többen gondolták úgy, hogy egy pancsival kezdik az evezést, ami nem tett jót az indulásra váró sor több mint száz méteres hosszának.

– Az időjárás reggel még elég mostoha volt hozzánk – folytatta az esemény főszervezője. – De késő délelőttre kitisztult az idő, elcsitultak a hullámok, így a rajtok tizenegy órakor elkezdődhettek, és egészen három óráig vízre tudtak szállni a vízi sport szerelmesei.

Az indulásra várók hosszú sorában mindenki türelmesen várta, hogy vízre bocsáthassa hajóját. Simon Péter Budapestről érkezett párjával, hogy egy kétszemélyes kajakkal szeljék át a Balaton vízét.

– Most indulunk másodszor ezen a versenyen – mesélte Péter. – Természetesen nem a helyezésért vágunk neki, hanem sokkal inkább a közös élményért, és a kalandért. Ezt pedig egészen biztos, hogy megkapjuk ma itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában