bikesafe

2021.07.12. 19:00

Bringaregisztráció a biztonság érdekében

A kerékpárlopások megelőzése és felderítése érdekében a BikeSafe program keretében ingyenes kerékpár regisztrációt szerveztek hétfőn délután a Marcali Városi Fürdő előtt.

Góz Lilla

A Somogy Megyei rendőr-főkapitányság munkatársai délután egy és öt óra között több oldalról lefotózták kerékpárokat, rögzítették valamennyi azonosító és technikai adatukat, valamint a tulajdonost is felírták és „Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el a bringákat. Ezt követően az összes információt feltöltötték a BikSafe adatbázisába, ahol a rendőrség a felderítéshez szükséges ellenőrzéseket, kereséseket végzi.

A regisztrációhoz szükség volt személyi igazolványra, telefonos és e-mail cím elérhetőségre. A standnál a bűnmegelőzés valamennyi területét érintő tanácsadással, tájékoztató kiadványokkal is szolgáltak az érdeklődőknek. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Marcaliban tizenöt kerékpárt sikerült regisztrálni. A jövőben ellátogatnak több somogyi településre is, ahol folytatják a BikeSafe programot.

A rendőrség arra kéri a kerékpárosokat, hogy inkább egyszer vegyenek minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt. Stabil tárgyhoz kell lakatolni a bringát a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve. Aki hosszabb időre hagyja magára a kerékpárt, válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül.

Több felderítés után sikerült már visszajuttatniuk a regisztrált kerékpárokat a somogyi tulajdonosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában